Ea Driftssentral v2.27

Ea Driftssentral er nå tilgjengelig i versjon 2.27. Sikkerheten økes med ny VPN-klient (NCP). Det er veldig viktig at alle tar den i bruk så snart som mulig, fordi Telenor i løpet av kort tid vil avslutte støtten for den gamle VPN-klienten (CheckPoint). Videre håndterer v2.27 endringene som kom i Windows 11, samtidig som en rekke funksjoner er forbedret og feil er korrigert.

Publisert den 16 / 02 / 2023

Viktig: Alle må oppgradere til v2.27 med NCP VPN-klient. Følg video-oppskriften.

Økt sikkerhet med ny VPN-klient
VPN-klienten NCP Exclusive Remote Access rulles ut, og blir den eneste støttede VPN-klenten for Telenor-nettet som benyttes til kommunikasjon mot utestasjonene. En av de sikkerhetsmessige fortrinnene er at hver PC nå får sin egen lisens (i motsetning til tidligere én felles VPN-lisens for alle innen organisasjonen).

To-faktor-autentisering
Den nye VPN-klienten legger også til rette for pålogging med to-faktor-autentisering. Det betyr at brukeren mottar en sms-kode som brukes i tillegg til passord for pålogging. Ta kontakt om dere ønsker pålogging med to-faktor.

Vindustilpasning for prosessbildet
I Sentral kan prosessbildet nå tilpasse seg størrelsen på programvinduet, slik at hele vinduet fylles. Innstillingen ligger under Programmer i EaPanel.

Utvidet arkitektur for åpen datatilgang
Mulighetene for deling av data gjennom skytjenester er videreutviklet. Et nytt JSON REST-API gir tilgang til historiske data fra Ea Databank.